-FR- -NL- -EN- 

Biografie

Zijn passie met iedereen delen, daarvan houdt pianist Stéphane De May het meest. Zijn passie delen, zijn delicaat en doordacht spel, zijn gevoelige persoonlijkheid, zijn scherpe zin voor menselijk contact.

Hij behaalde het hoger diploma piano aan de École Normale A. Cortot de Paris en het diploma van solist aan het Conservatorium van Rotterdam. Daarna rondde hij zijn opleiding af met het hoger diploma kamermuziek aan het Conservatoire de Mons en wel met de felicitaties van de jury en onder de leiding van grote meesters zoals A. Delle-Vigne, A. Rachman El Bacha, T. Evdokimova en G. Van Waas.

Hij was laureaat in tal van internationale concoursen in Italië, Spanje, Oostenrijk, Griekenland, de Verenigde Staten en Nederland. Zijn naam prijkt op de affiche van de allergrootste festivals.

Op dit ogenblik doceert Stéphane De May piano en kamermuziek aan het Conservatorium van Rotterdam, aan het Conservatoire Royal de Liège en aan het IMEP de Namur. Hij treedt geregeld op als gastprofessor aan de HEMU de Sion in Zwitserland.

Zijn indrukwekkende discografie beslaat het hele pianorepertoire en kan op de warme waardering rekenen van de internationale pers.
Sinds zijn recente opname van de Nocturnes van Chopin, die als referentieopname beschouwd werd door de Amerikaanse pers, tot aan zijn opnames van contemporaine werken van Pärt, Liebermann, Lysight en Janssens.
Zijn repertoire gaat van de kamermuziek van Weber, Schubert, Chopin, Mendelssohn, Franck, Lekeu, Debussy tot onlangs nog Onslow.
Even halt houden bij de subtiele "solovariaties" van Bach, Mendelssohn, Chopin, Mompou, Czerny en Franck.
Gebruikmakend van een ogenblik van rust vol energie voor de tango's van Piazzolla, Bragato, Devreese en Brossé.

Als veelgevraagd kamermusicus heeft hij de grote eer gehad met het Trio Portici (Luc Tooten - cellist, en Damien Pardoen - violist) uitgenodigd te worden voor de officiële reis van de Belgische Koning en Koningin in Litouwen en op het Herfstconcert in het Koninklijk Paleis in 2006.
Sinds 2007 is het Trio Portici "orchestra in residence" en officieel ambassadeur van de KULeuven.