Biografie

Stéphane De May is een genereuze pianist die zijn passie graag deelt. Hij kenmerkt zich door zijn delicate en gevoelige spel. Na het behalen van zijn diploma voor uitvoerend musicus aan de Ecole Normale in Parijs en Rotterdam haalde hij zijn diploma voor kamermuziek aan het conservatorium van Bergen. Dit allemaal met felicitaties van de jury onder leiding van grootmeesters als A. Delle-Vigne, A. Rahman El Bacha, T. Evdokimova, G van Waas, …

Hij is laureaat van verschillende grote competities in Italie, Spanje, Oostenrijk, Griekenland, Verenigde Staten, Nederland) en wordt uitgenodigd op de grootste festivals.

Sinds 2014 is Stéphane De May directeur (klassieke muziek) van het koninklijk conservatorium in Luik. Daarnaast is hij docent aan het Conservatorium van Leuven en gast docent aan het conservatorium van Sion in Zwitserland.

Stéphane De May is ook artistiek directeur van het FestiVal d’Anniviers in Zwitserland.

Hij heeft in indrukwekkende discografie en ontvangt hier veel lof over van de nationale en internationale pers.

Zijn opnames van de complete nocturnes evenals de twee pianoconcerten van Chopin onder leiding van Jean-Bernard Pommier worden beschouwd als referentie opnames door de Amerikaanse pers.

Zijn voerde meer dan 20 verscillende pianoconcerten uit, van Bach tot Poulenc.

Met zijn Trio Portici (Luc Tooten – Cello & Damien Pardoen Viool) werd hij uitgenodigd om te concerteren voor de officiële reis van de koning en koningin van Belgie in Litouwen in het koninklijk paleis.

Sinds 2007 is het Trio Portici ‘artist in residence’ aan de Katholieke Universiteit van Leuven (KUL) en werd officieel ambassadeur.

Voor zijn volgende concerten zal hij werken met o.a. Trio Portici, Pierre-Henri Xuereb, Regis Pasquier, Sabine Conzen, etc.

Scroll Up